هوشمند سازی به صورت بیسیم ۲

تا به حال به هوشمند سازی آپارتمان خود فکر کرده اید؟ فکر میکنید برای ساختمان شما لازم است یا اینکه هزینه اضافی است؟ به خاطر داشته باشید تکنولوژی خانه هوشمند پدیده ای جدید در ساختمان سازی ایران است. با اینکه ۵ یا ۶ سال است که در ایران مطرح شده است و تقریباً خانه هوشمند جوان محسوب می شود ولی بسیار مورد توجه فعالان این حرفه قرار گرفته است.

برای اینکه به درک بهتری از خانه هوشمند بیسیم داشته باشیم می بایست توضیحات کوتاهی در مورد سیستم های قبلی در هوشمند سازی ساختمان ارائه کنیم. در گذشته برای هوشمند سازی خانه باید از کابل کشی استفاده می شد. در واقع اجزای داخلی خانه شما می بایست در شبکه ای از کابل ها و سیم ها قرار می گرفت. این امر مشکلات زیادی را ایجاد کرده بود که در این بخش لازم است به چند مورد از آنها اشاره کنیم.

هوشمند

مشکلات استفاده از سیستم های هوشمند خانگی تحت شبکه و کابل کشی:
اولین مشکلی که سیستم های سیمی برای کاربران ایجاد می کرد اختصاص فضایی برای جعبه رله ها بود. معمولا متراژی حدود ۲ تا ۴ متر از سطح اشغال در آپارتمان برای جایگذاری رله ها اشغال می شد. و این از متراژ بنای مفید ساختمان کم می کرد. یا ذکر این نکته متذکر شدیم که سیستم های قدیمی با رله کار می کردند و تحت شبکه فرامین و دستورات را دریافت و ارسال می کردند.

دقیقاً به خاطر وجود همین رله ها در خانه هوشمند احتمال خرابی و قطع سیستم وجود داشت. زمانی که شما از رله استفاده می کنید می بایست ریسک این استفاده را هم بپذیرید. اگر یکی از رله ها در مدار دچار مشکل یا نقص فنی می شد، شما بخشی از کارایی سیستم را از دست می دادید. البته خانه هوشمند امروزی تمام این نقاط ضعف را به نقاط قوت بدل کرده است.

محدودیت در استفاده نیز عیب دیگر سیستم های تحت شبکه بود. به این معنی که شما نمیتوانستید ساختمان تمام شده ای را هوشمند کنید. ساختمانی که مراحل ساخت آن تمام شده است به دلیل وجود کابل ها عملاً ارزش هوشمند شدن را نداشت. مگر اینکه شما اجازه تخریب بخشی از دیوارها را می دادید. امروزه در خانه هوشمند محدودیتی به لحاظ سن ساختمان وجود ندارد. حتی آپارتمان ها و خانه های ۳۰ ساله هم قابلیت هوشمند شدن به صورت بیسیم را دارند.

حذف کلیدهای روشنایی هم نقص دیگری بود که سیستم های قبلی داشتند. چون خانه هوشمند از طریق نرم افزار هدایت و کنترل می شود به طور کلی کلیدها را حذف کرده بودند. حال فرض بگیرید شخصی که دانش فنی لازم را ندارد میخواهد لامپی را در خانه روشن یا خاموش کند. حتماً باید از اپلیکیشن استفاده کند زیرا کلیدی وجود ندارد. خانه هوشمند نسل جدید با کلید های هوشمند لمسی این مشکل را برطرف کرده است. هر شخصی با هر سن و سالی و با هر میزان تحصیلات می تواند از خانه هوشمند استفاده کند. زیرا هم به صورت هوشمند از روی اپلیکیشن قابل کنترل است هم به صورت دستی از روی کلیدهای هوشمند.

تعریف سناریو محدودیتی بود که در سیستم های تحت شبکه داشتیم. شما برای تعریف سناریو جدید حتماً می بایست از نیروی متخصص شرکت مجری کمک می گرفتید. در غیر این صورت برنامه دادن به سیستم تحت عنوان سناریو بسیار مشکل بود. در ضمن تعداد سناریو های مورد نظر شما نیز محدود بود. ولی خانه هوشمند بیسیم با نرم افزار بسیار ساده امکان سناریو نویسی را برای هرکس با هر سطح دانشی را فراهم می کند. و دیگر از محدودیت تعداد سناریو خبری نیست. هر تعداد سناریو که لازم می دانید را می توانید تعریف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *