نکات نگهداری کفپوش های چوبی

کفپوش های چوبی با جلوه خاصی که به منزل می‌دهند، محیطی گرم و صمیمی را برای خانواده ایجاد می‌کنند. به همین دلیل، مراقب باشید تا مبلمان و کفش‌هایتان خراشی روی آن ایجاد نکند. البته گاهی با ریخته شدن قهوه یا چای روی کف‌پوش، لکه‌هایی بوجود می‌آید. در این مطلب، راهکارهایی برای از بین بردن لکه و خراش از روی کف‌پوش به شما معرفی می‌کنیم.

البته پیش از استفاده از این روش‌ها برای از بین بردن لکه، بهتر است انواع لکه‌ را بشناسید. به‌طور کلی، لکه‌ها به دو دسته لکه‌های سیاه و لکه‌های سفید تقسیم می‌شوند. لکه‌های سفید زمانی است که مایع ریخته شده فقط به روکش بالایی کف‌پوش رسوخ کرده است؛ در حالی که لکه‌های سیاه نشان دهنده رسیدن مایع به خود چوب است. تشخیص نوع لکه، راه درست برای تمیز کردن کف‌پوش را به ما نشان می‌دهد؛ به‌عنوان مثال، پاک کردن لکه‌های سفید در مقایسه با لکه‌های سیاه آسان‌تر و سریع‌تر انجام می‌شود.
کفپوش های چوبی

نکته ۱: تشخیص خراشیدگی از کندگی روی کف‌پوش‌های چوبی

قبل از شروع هر کار، بهتر است که فرق میان خراشیدگی عمیق و کندگی را تشخیص دهید. پاک کردن خراشیدگی کف‌پوش‌های چوبی کاری دشوار نیست و بسته به عمق و طول خراش ایجاد شده، می‌توان آن را ظرف چند ساعت از بین برد.

نکته ۲: برای تمیز کردن کف‌پوش، از سیم ظرفشویی نرم و جوهر لیمو استفاده کنید

برای پاک کردن لکه‌های سفید می‌توانید از سیم ظرفشویی نرم و جوهر لیمو استفاده کنید و برای این کار سیم ظرفشویی را با جوهر لیمو خیس کنید. همیشه به خاطر داشته باشید که این کار، فقط باعث از بین بردن لکه مورد نظر خواهد شد و برای واکس چوب، باید از فرایندی دیگر استفاده کرد. زمانی‌که سیم ظرفشویی کاملا خیس شد، آن را روی لکه سفید بمالید تا کاملا از بین برود. سپس جوهر لیموی باقیمانده روی نقطه مورد نظر را با پارچه‌ای خشک، تمیز و نرم پاک کنید.

نکته ۳: از سفید کننده‌های مخصوص برای از بین بردن لکه‌های سیاه استفاده کنید 

برای از بین بردن لکه‌های سیاه بهتر است زمان بیشتری (حتی به مدت چند روز) صرف شود. اولین کار، جدا کردن روکش چوبی از روی چوب است. پس از آن با برس (در صورت کم بودن سطح لکه از مسواکی قدیمی استفاده کنید) آغشته به مایع سفید کننده، سطح چوب و روکش را بخوبی تمیز کنید. چند ساعت صبر کنید و دوباره این فرایند را تکرار کنید. بعد از تکرار این کار، بهتر است نقطه آغشته شده به مایع سفید کننده را به مدت ۱۲ ساعت رها کنید تا خود به خود خشک شود (بهترین زمان برای این کار شب است، زیرا رفت‌وآمد اعضای خانواده به حداقل می‌رسد). اگر بعد از ۱۲ ساعت همچنان لکه باقی ماند، از سفید کننده‌های مخصوص چوب استفاده کنید. بعد از رفتن رنگ لکه می‌توان رنگ نقطه مورد نظر را با رنگ کلی روکش چوبی مورد نظر یکسان کرد. البته تعویض سالیانه روکش چوب به‌صورت کلی، جلوه و زیبایی خاصی به منزل شما می‌دهد.

نکته ۴: از حلال نفتی استفاده کنید

روکش را از سطح چوب جدا کنید و نقطه مورد نظر را با مقداری شن بپوشانید. سپس با پارچه آغشته به یکی از افشانه‌های مخصوص چوب (که از مشتقات نفتی به دست آمده است)، قسمت شنی را تمیز کرده، بعد از اتمام کار، نقطه مورد نظر را خوب خشک کنید.

نکته ۵: خراشیدگی‌های اصلاح شده را با رنگ روغن، روکاری کنید

این فرایند در یکسان کردن رنگ نقطه مورد نظر شما با کل روکش دشوار است و به تمرین احتیاج دارد. پیش از شروع کار بهتر است روی تکه چوبی که همجنس روکش کف است، تمرین کنید تا بتوانید در انتهای کار نتیجه‌ای مطلوب به‌دست آورید.

نکته ۶: همسان کردن رنگ لکه با سطح کلی روکش

برای همسان‌ کردن رنگ لکه با روکش، ابتدا قلم‌موی رنگی مناسب انتخاب کنید (بر حسب نقطه مورد نظرتان، اندازه قلم‌مو می‌تواند متفاوت باشد). در بیشتر موارد، قلم‌موی ۷٫۵ سانتی‌متری با زاویه ۳ سانتی‌متر می‌تواند کار شما را راه بیندازد. ابتدا روی تکه‌ای چوب، کار خود را شروع کنید. توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از رنگ روغن، نقطه مورد نظر را سیاه‌ و پر رنگ‌تر نشان خواهد داد. بعد از تمرین کافی، این کار را روی روکش مورد نظر خود پیاده کرده، به ظرافت هر چه تمام‌تر، آن را روکاری کنید. بر اساس مکان مورد نظر خود، آن را به مدت ۳ تا ۴ ساعت رها کنید تا خود به خود خشک شود.نکات بیان شده در این نوشته کوتاه، می‌تواند شما را در داشتن هر چه بهتر کف‌پوش چوبی دلپذیر، تمیز و با دوام یاری دهد.

منبع : rouzegar.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *