تاثیر رنگ ها در رفتار انسان

تاثیر رنگ در معماری داخلی و همینطور تاثیر آن بروی حالت و احساس انسان از جمله موضوعاتی است که کمتر به آن پرداخته می شود و به همین خاطر این موضوع برای افراد زیادی، حتی افراد تحصیل کرده و متخصص، مبهم و نامشخص است.

همانطور که می دانید بیشتر رنگ ها حداقل یک حالت احساسی مخصوص به خودشان را دارد. مثلا رنگ سیاه عموما به حالت های احساسی غم و روزهای تاریک زندگی مربوط می شود در حالی که زرد رنگی شاد و پرانرژی است. اگر با انگشترهای نشانگر حالت کارکرده باشید اندکی به این موضوع آشنایی دارید. انگشترهای نشانگر حالت طوری طراحی شده اند که رنگشان براساس کم و زیاد شدن دما، تغییر می کند. دمای بدن شخص مستقیما روی انگشتر اثر گذاشته و رنگ آن را تغییر می دهد، بنابراین از روی رنگ انگشتر حالت روحی فرد تعیین می شود./ نقاشی ساختمان

فرقی نمی کند که به این انگشترهای نشانگر حالت (که بنام انگشترهای جادویی نیز شناخته می شوند) معتقد هستید یا خیر، حتما می دانید وضعیتی مشابه هم در معماری و دکوراسیون داخلی برقرار است. در این پست قصد دارم رابطه بین تاثیر رنگ ها بروی احساسات افراد و همینطور تاثیر رنگ در معماری داخلی را بررسی کنم تا مشخص شود که آیا واقعا این دو موضوع به یکدیگر ربطی دارند یا خیر. خواهید دید که برخی رنگ ها در معماری داخلی هیچ رابطه ای با حالتی که بروی انسان ایجاد می کنند ندارند.

تاثیر رنگ

از رنگ مشکی شروع می کنیم، هنگامی که انگشتر جادویی را نپوشیده باشید، رنگ آن سیاه است اما بعداز پوشیدن، امکان دارد رنگ سیاه ظاهر شود. در چنین شرایطی اگر رنگ سیاه بروی انگشتر ظاهر شود، نشانه حالت منفی و استرس گونه شخص است. اما در معماری داخلی سیاه رنگی بسیار مهم و معتدل کننده است. سیاه باعث سنگین شدن فضا و همینطور لوکس دیده شدن دکوراسیون داخلی می شود. هر چه میزان استفاده از رنگ سیاه در دکوراسیون داخلی بیشتر باشد فضا رمانتیک تر بنظر خواهد رسید. بنابراین در مورد رنگ سیاه، تاثیر رنگ در معماری داخلی با حالتی که روی روان شخص ایجاد می کند کاملا متضاد است و هیچ تاثیر بدی روی خلق و نو نمی گذارد.

در انگشتر جادویی اگر رنگ سفید ظاهر شود، نشانگر خستگی و گیجی شخص است. در دکوراسیون داخلی ، سفید (تمام مجموعه های رنگ سفید) رنگی گشایش دهنده است. از لحاظ بصری سفید باعث روشن دیده شدن و همینطور بزرگتر دیده شدن فضا می شود. بعلاوه از آنجایی که رنگ سفید کاملا خنثی و بی تاثیر بوده، هر رنگی که روبرویش قرار بگیرد سریعا خود را نشان می دهد، به همین جهت هم هست که انتخاب اول بسیاری از خانه دارها رنگ سفید است. هم با رنگ های دیگر خوب مچ می شود و هم فضا را بزرگ نشان می دهد.

رنگ خاکستری هم عمدتا نشانگر حالت ترس و درماندگی در وجود شخص است. اما موضوع تاثیر رنگ در معماری داخلی کاملا خلاف این را اثبات می کند. خاکستری بهترین انتخاب برای خانه هایی با سبک طراحی مدرن و معاصر یا امروزی است. خاکستری بعنوان محبوب ترین رنگ خنثی شناخته می شود. این رنگ کمی از سفید گرم تر بوده و از رنگ قهوه ای نیز سردتر است. تناژهای مختلف رنگ خاکستری (مایل به قرمز برای گرمی و مایل به آبی برای سردی بیشتر) تاثیر گذاری این رنگ را بسیار افزایش می دهد. به همین خاطر استفاده از آن بعنوان رنگ زمینه یا حتی رنگ اول در خانه برای هر اتاقی توصیه می شود.

رنگ سبز نشان دهنده حالت فعال و صلح آمیز در انسان است. دقیقا مانند همین شرایط نیز در دکوراسیون داخلی برقرار است. از آنجایی که سبز یکی از رنگ های مهم طبیعت است، نشانه ای از تازگی، هوشیاری، زندگی و رضایت را در خود دارد. تناژهای روشن رنگ سبز مانند سبز مایل به زرد یا سبز فسفری و لیمویی، انرژی بیشتری به فضا می دهد، اما این رنگ ها خیلی قوی هستند و سریعا چشم ها را بخود جلب می کنند، بنابراین ممکن است فضا را شلوع نشان دهند در صورتی که سایه های تیره رنگ سبز، فضا را سنگین تر و رسمی تر نشان می دهند. به همین خاطر توصیه می شود رنگ سبز روشن را فقط زمانی استفاده کنید که محیط خانه خیلی روشن و نورانی باشد.

آبی نشانگر حالت زیادی مانند شادی، عشق و نیرومندی است. در موضوع تاثیر رنگ در معماری داخلی، آبی نیز چنین شرایطی را ایجاد می کند، البته شدت این احساسات با توجه به تناژ رنگ فرق خواهد داشت. مثلا آبی روشن باعث آرامش روح و روان می شود در حالی که آبی تیره وقار خاصی به فضا و همینطور شخص می دهد.

بنفش در انگشتر جادویی نشانگر تعادل و شکیبایی فرد است. همین شرایط نیز در دکوراسیون داخلی برقرار است، البته بخاطر اینکه بنفش هم رنگی چشم گیر است معمولا در کنار رنگ های خنثی استفاده می شود تا فضا متعادل شود. هر چه تناژ رنگ بنفش به قرمز نزدیک تر باشد فضا انرژیک تر و هر چه به آبی نزدیک شود فضا آرام تر دیده می شود./ رنگ آمیزی

وقتی رنگ صورتی در انگشتری جادویی ظاهر شود نشانگر شادی است. اما در دکورسیون داخلی تناژ صورتی خیلی تاثیر گذار است. صورتی روشن حالتی بچه گانه دارند در حالی که صورتی تیره آرام تر و عاشقانه تر است. تمام صورتی ها رنگ هایی زنانه هستند به همین خاطر گزینه مناسبی برای متعادل کردن فضاهای تیره و مردانه بشمار می روند.

نقاشی ساختمان

قرمز نشانگر حالت هیجان در انسان است. در معماری داخلی هم همینطور بوده و رنگی قوی و بشدت گیراست. توصیه می شود رنگ قرمز را با شدت کمتر استفاده کرده و آنرا با رنگ های و الگوهای دیگر ترکیب کنید. بهترین راه برای آوردن رنگ قرمز به دکوراسیون استفاده از فرش های کلاسیک قرمز رنگ است مانند مدل های دستباف و عشایری.

نارنجی نشان دهنده بی قراری است. در دکوراسیون داخلی نارنجی رنگی محرک محسوب می شود بنابراین بهتر است فقط اجزا یا مناطقی را به رنگ نارنجی انتخاب کنید که دوست دارید توجه مردم به آنها جلب شود.  اگر می خواهید رنگ یکی از دیوارهای اتاق را نارنجی بزنید توصیه می شود آنرا با سایه های تیره انتخاب کنید مانند نارنجی مایل به قرمز.

زرد در انگشتر جادویی نشان دهنده تمرکز عمیق شخص است. در حالی که در دکوراسیون داخلی زرد رنگی شاد و انرژیک محسوب می شود. یکی از بهترین رنگ ها برای انرژیک نشان دادن دکوراسیون های سرد و خنثی (سفید، خاکستری و سیاه) ، استفاده از رنگ زرد است. البته از آنجایی که رنگ زرد باعث ایجاد تمرکز می شود، برای کتابخانه ها و اتاق کار مقداری رنگ زرد توصیه می شود.

م: otag.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *