پارکت چوبی و دکوراسیون منزل

پارکت یکی از محبوب‌ترین کفپوش‌هایی است که در فضاهای داخلی استفاده می‌شود. به کار بردن پارکت چوبی فضای زندگی شما را لوکس و زیبا می‌کند. این عنصر زیبا، از قیمت بالایی برخوردار است اما نسبت به گرمی و حس طبیعی که به محیط می‌بخشد، ارزش هزینه کردن را دارد. در گذشته به دلیل در دسترس بودن منابع طبیعی، در ساخت خانه‌ها بیشتر از متریال‌های طبیعی استفاده می‌شد. چوب از دسته متریال‌های دوست‌داشتنی موجود در طبیعت است. یکی از موارد مهم به کارگیری چوب در منازل به عنوان کفپوش است. این متریال هم مانند بیشتر متریال‌های طبیعی، مشکلاتی از جمله مقاوم نبودن در برابر رطوبت و حشرات دارد. برای رفع این اشکالات به مرور زمان، انواع پارکت‌ها طراحی و تولید شدند. چوب‌های فناوری شده، امروز علاوه بر مقاوم بودن به زیبایی‌های باشکوهی دست پیدا کرده‌اند. آنها به نام پارکت لمینت معرفی می‌شوند.

پارکت چوبی

نکته‌های مهم در انتخاب پارکت
برای دستیابی به یک خرید ایده‌آل در زمینه پارکت، بهتر است نکات مطرح شده در این مطلب را با دقت مطالعه کنید:

جنس چوب پارکت
جنس چوب پارکت از اهمیت بالایی برخوردار است. هرچه مرغوبیت چوب بیشتر باشد دوام پارکت بالاتر است. جنس چوب مصرفی در پارکت‌های خوب به نسبت سخت‌تر از انواع دیگر آن است. مناسب‌ترین گزینه‌، استفاده از چوب بلوط در ساخت پارکت است. این چوب فشردگی و استحکام بالایی دارد. ناگفته نماند انتخاب جنس پارکت، بستگی متقابل به نوع کاربری فضای شما دارد. شما باید با توجه به میزان رفت و آمد در محیط، درجه رطوبت، نوع طرح و رنگ دلخواه‌تان، محصول مورد نظرتان را انتخاب کنید؛ البته میزان بودجه شما نقش مهمی در انتخاب پارکت با جنس‌هایی مانند بلوط، گردو، راش، بامبو و … دارد.

توجه به تعداد لایه‌های پارکت
نکته قابل تامل در انتخاب پارکت تعداد لایه‌های به کار رفته در آن است. در صورتی که پارکت انتخابی شما از یک لایه تشکیل شده باشد، توسط چسب مخصوص به کف اتاق نصب و چسبانده می‌شود. اگر پارکت‌های ضخیم و چند لایه را انتخاب کرده‌اید، با یک نگاه متوجه می‌شوید که آنها توسط کلیک‌هایی مانند پازل در یکدیگر چفت و بست می‌شوند. از ویژگی خوب این پارکت‌ها این است که در صورت نقل مکان به منزل جدید می‌توانید آنها را به‌راحتی جدا کرده و دوباره در محل مورد نظر نصب کنید.

رنگ و بافت پارکت
رنگ و بافت رویه پارکت‌ها را باید با توجه به طراحی منزل‌تان انتخاب کنید. در صورتی که فضای زندگی‌تان کوچک است، حتما از رنگ‌های روشن این محصول استفاده کنید و اگر محدودیت فضایی ندارید می‌توانید رنگ مورد علاقه‌تان را با توجه به دکوراسیون داخلی خانه، برگزینید. در مورد بافت‌هایی که روی انواع پارکت مشاهده می‌کنید، باید بگویم که آنها براساس نوع چوب و نوع برشی که برای بریدن چوب به‌کار می‌رود متفاوت هستند.

ابعاد پارکت
پارکت‌ها به ۲ شکل مستطیل و مربع در بازار عرضه می‌شوند؛ البته نوع مستطیل آن مخاطبان بیشتری دارد. پارکت‌های مستطیل، طولی بین ۶۰ تا ۱۸۰ سانتی‌متر و عرضی بین ۵ تا ۴۰ سانتی‌متر دارند. همچنین پارکت‌های مربع معمولا در ابعاد ۴۰ در ۴۰، ۶۰ در ۶۰، ۸۰ در ۸۰ و۱۰۰ در ۱۰۰ تولید می‌شوند.

نکات مهم در نصب پارکت
در زمان نصب پارکت نباید هیچ‌گونه درزی بین آنها به‌وجود بیاید. وجود کوچک‌ترین درز در پارکت، به‌راحتی سبب وارد شدن رطوبت و حشرات موذی در آنها می‌شود.  دقت داشته باشید وجود درز انبساط در محل دیوار و پارکت رعایت شود. معمولا فاصله‌ای حدود ۳ تا ۴ میلی‌متر برای این منظور کافی است. نگران این فاصله نباشید، بعد از اتمام کار این محل توسط قرنیزهای چوبی پوشانده می‌شود.  نکته خیلی مهم قبل از نصب پارکت، تراز کردن کف اتاق است. راهکاری که نصاب‌های پارکت پیشنهاد می‌دهند، استفاده از فوم مخصوص در زیر پارکت است.

شرکت‌های تولیدکننده و عرضه کننده پارکت در ایران
پارکت لمینت ایگر EGGER
پارکت لمینت آرتا ARTA
پارکت لمینت کورتکس فلور
نواوود NOVAWOOD
HARO
پارکت فلوپن ترک
پارکت لمینت HDF آلمان

مراکز خرید پارکت در تهران
از مراکز بورس خرید پارکت در تهران می‌توان خیابان سهروردی شمالی و خیابان مفتح را نام برد.

م: چیدانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *